Pärnu Aerutamisklubi matkas Koidulast Põlvasse

Käesoleval nädalal võtsid Pärnu Aerutamisklubi sportlased Uko Kõrge juhtimisel ette jalamatka Koidulast Põlvasse. Klubi autobussiga sõideti Põlva raudteejaama, et rongiga edasi Koidulasse sõita. Esialgne matka plaan sai teoks üle noatera, sest Põlva raudteejaama jõuti napid 2 minutit enne rongi väljumisaega.

Põlva -> Koidula -> Piusa koopad -> Orava -> Meenikunno raba

Esimene päev tõi aerutajatele 28,5 km pikkuse rännaku, mille käigus külastati Piusa koopaid ja täiendati toiduvarusid Orava kaupluses. Muidugi nauditi ka maalilist Lõuna- Eesti loodust.

Matka esimene päev

Selline oli aerutajate esimese päeva teekond.

Meenikunno raba -> Lihtensteini -> Süvahavva -> Põlva

Teine päev tõi aerutajatele juba kuni 40,5 km pikkuse matka. Päeva alustati veevarude täiendamisega ja geopeituse mängimisega, neljast kaks aaret leidsime üles. Tugevamad, kellel jalgades jaksu rohkem oli, tegid lisa tiiru ka Lihtensteini, nooremad aga puhkasid ja tegid lõket. Matka keskpaigaks kujunes Süvahavva, mis asib maalilises Võhandu jõe ürgorus. Õhtu pimedatel tundidel jõuti kogu perega Põlvasse, et lõpetada meeldejääv seikluks, selleks korraks.

Matka teine päev

Selline oli aerutajate teise päeva teekond.

Matkast valmis ka video, mille autoriks on Piia Liisa Künnapas, kes on kogu fotomaterjali autor.